Våra katter

Copyright © All Rights Reserved

 

Här kan ni läsa om våra katter.

 

CH S*Blytens Marguerite ABY p

Marguerite är född 10 december 2015 och är dotter till IC S*Blytens Luna ABY a och FI*Kassilan Bingo ABY os. Marguerite bor i Täby norr om Stockholm och kommer förhoppningsvis att bli mor till några kullar under de närmaste åren.

S*Blytens Giglio ABY p

Giglio är född 18 november 2016 och är son till IC S*Blytens Luna ABY a och NO*Nuri's Niko ABY n. Giglio bor i Sundbyberg och kommer forhoppningsvis att bli far till några kullar under det närmaste året.

S*Blytens Nåkkve ABY n

Nåkkve är det senaste tillskottet bland våra avelshanar. Han är född den 3 oktober 2017 och är son till SC S*Blytens Masha ABY o och DK*Hunehulen Hermes ABY n. Nåkkve är buskatten till vänster i bilden och bor centralt i Stockholm...

SC S*Blytens Masha ABY o

Masha är dotter till SC S*Blytens Marrella ABYn (nedan) och SC (N)Mayas Pride Jazz ABYn och född 18/1 2014. Masha är en av ungarna i Marrellas första kull. Det var svårt att välja mellan de tre vackra och keliga systrarna, men till sist bestämde vi oss för att behålla henne, och det har vi aldrig ångrat. Masha är en extremt trygg och social flicka som lyckats fint på utställningar, och som vi hoppas mycket av som framtida avelshona. Hennes första kull kom under 2017.

 

 

IC S*Blytens Luna ABY a, född 2011-09-08

Dinas andra planerade kull, med Assarias Ignis’s Tilly (ABY n), bestod av Luna och tre syskon. Luna är en pratsam, sällskaplig och mycket intelligent dam som bl.a. behändigt öppnar dörrar, apporterar leksaker och följer med på promenader. Flera av våra avelshanar har Luna som mamma.

 

SC S*Blytens Marrella ABY n, född 2010-03-14

Marrella och hennes tre syskon utgjorde Dinas (nedan) första planerade kull; far är SC S*Abylyx Frutti Divino (ABY o). Till skillnad från sin mor är hon en världsvan ”show cat” som självmant hoppar in i transportväskan när hon märker att det är utställning på gång. Hon har fått två kullar med tre ungar i varje; den första 2014-01-18 med SC (NO) Mayas Pride Jazz (ABY n) och den andra 2015-02-05 med SC Osiris (V) Total Surprise (ABY n). En tredje och sista kull planeras under 2016.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Katinka Pålsson

Tussemuss Halvabessinier, född 2009-10-08

Tussemuss och hans två systrar kom som en glad överraskning, just när vi börjat tro att vår tilltänkta avelshona Dina var steril. Numera är han en stor men timid kastrat som tillbringar mycket av sin tid ute på jakt, men som snällt kommer hem på kvällarna för lite mat och gos.

 

S*Nekayahs Dina Dicentra ABY n, född 2006-02-05

Dina föddes hos Kristin Stenmark i Umeå, dotter till EC S*Nekayah’s Iris Indigo (ABY a) och IC & GIP (FI) Proxima Herschel (ABY o), och hon kom till oss i slutet av maj 2006. Hon är en ”friluftskatt” som gärna följer med på långa promenader men inte trivs på utställningar. Dina var en duktig mamma, och det är henne vi – direkt eller indirekt - har att tacka för alla våra andra katter, men numera är hon kastrat med ålderns rätt.